Tips & Advies

< Terug naar overzicht

Hoe vervuiling in uw CV-installatie voorkomen?

Vuildeeltjes in het installatiewater van verwarmingssystemen, het blijft voor elke installateur een gekend probleem. Iedereen kent dan ook het bewezen nut van vuilafscheiders.

 

Die hebben echter ook hun beperkingen. De vuilfilter is bijvoorbeeld enkel doeltreffend bij niet al te kleine onzuiverheden. Een vuilafscheider, en dan bij voorkeur een magnetisch model, is een pak succesvoller maar hebben het minpunt dat ze hun taken in opeenvolgende stappen uitvoeren.

 

Caleffi heeft er dan ook alles aan gedaan om die tekortkoming weg te werken bij het ontwerp van het meest recente waterbehandelingstoestel.

 

In de nieuwe DIRTMAGCLEAN® werd namelijk een automatisch reinigingsmechanisme geïnstalleerd, dat menselijke tussenkomst bij het onderhoud tot een minimum beperkt. Het apparaat combineert verder het bezinkingsprincipe en de werking van de specifieke filterelementen waar al het water van het systeem door stroomt. De uiterst dunne maas van de filter houdt vuildeeltjes met een grootte van zelfs 2 µm tegen. Ferromagnetische onzuiverheden worden tegelijkertijd gescheiden door magneten aan het oppervlak van de mechanische reinigingselementen. Het dragende medium kan zo volledig worden gereinigd terwijl de drukval, ondanks de geleidelijke saturatie, op een aanvaardbaar niveau blijft.

 

Dit zijn de voordelen van deze zelfreinigende magnetische vuilafscheider:

 

  1. Hij is in staat om vuil maximaal te verwijderen en combineert dit met de hoge efficiëntie van een magnetische vuilafscheider.
  2. Hij reinigt zichzelf op regelmatige tijdstippen volgens een vooraf ingesteld programma of wanneer een bepaalde mate van verstopping automatisch wordt opgemerkt.
  3. DIRTMAGCLEAN® is ideaal voor centraleverwarmingssystemen in middelgrote hydraulische installaties en verwijdert onzuiverheden en vuil volledig.
 
Om de werking in detail te kunnen bekijken, maakte Caleffi deze video
< Terug naar overzicht

Omni-Term PRO

Aanmelden

Bestel online tot 17u,

volgende leveringsdag geleverd! 

Real-time voorraad op pro.omniterm.be

Ontdek de grote en accurate beschikbaarheid van de Omni-Term voorraad op pro.omniterm.be!

Real-time voorraad op pro.omniterm.be Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zoeken nieuwe collega's! 

Klik hier en ontdek er alles over 

Word jij onze nieuwe collega? Lees meer

Unieke integratie met installatie-software-pakketten

Omni-Term Pro heeft een unieke link met Plenion, Cafca, Handsoft, Robaws, Simpla en Visma-Bouwsoft.

Gebruikt u een ander software-pakket?

Contacteer ons om de mogelijkheden te kennen.

  

 

 

Simpla

Visma Bouwsoft groot