Ventilatie

Sinds 1 januari 2006 verplicht de EPB-regelgeving de integratie van een ventilatiesysteem in een nieuwbouwwoning of in een grote renovatie.

Systeem C

Verse, zuurstofrijke lucht is onmisbaar in een woning. Jammer genoeg volstaat het niet om gewoon de ramen en deuren wagenwijd open te zetten. Bij een ventilatiesysteem C wordt natuurlijke en mechanische ventilatie met succes gecombineerd.

Lees meer »

Systeem D

Het ventilatiesysteem D ventileert op volledig mechanische wijze uw woning. De verse lucht wordt gelijkmatig over je huis verdeeld door een netwerk van kanalen.

Het doel van het ventilatiesysteem D is immers om de hoeveelheid lucht in je woning constant te houden. Dit noemt men daarom balansventilatie, met warmteterugwinning.

Lees meer »

Aardwarmtewisselaar

Een zeer interessante aanvulling qua energiebesparing op gecontroleerde woonruimteventilatie (systeem D) is de AWADUKT Thermo lucht- aardewarmtewisselaar (ook soms Canadese put genoemd).

De lucht-aardwarmtewisselaar AWADUKT Thermo maakt gebruik van de energie-opslagmogelijkheden van de bodem vanaf een diepte van 1,5m door middel van een horizontaal geplaatst grondbuizensysteem.
REHAU heeft als eerste een lucht-aardwarmtewisselaar ontwikkeld met grondbuizen voorzien van een speciale gepatenteerde anti-bacteriële binnenwand met zilverionen.

Via een warmteterugwinningsunit (balansventilatie met warmterecuperatie, systeem D) kan de eigenaar van de woning zo niet alleen kosten en energie sparen, maar tevens ook de leefkwaliteit in de woning aanzienlijk verbeteren.

 

Lees meer »

Omni-Term Pro

Aanmelden

Bestel online tot 17u,

volgende leveringsdag geleverd! 

Unieke integratie met installatie-software-pakketten

Omni-Term Pro heeft een unieke link met Plenion, Cafca en Handsoft.

Gebruikt u een ander software-pakket?

Contacteer ons om de mogelijkheden te kennen.