DUCO DucoBox Energy

In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen vormt de DucoBox Energy als balansventilatietoestel met warmterecuperatie een belangrijk wapen.

Bij balansventilatie voert het toestel mechanisch verse lucht toe aan de woning en voert het vervuilde lucht mechanisch af uit de woning aan de hand van geïntegreerde ventilatoren. Hierbij is er sprake van warmterecuperatie uit de afgevoerde lucht en wordt deze warmte overgedragen aan de toegevoerde lucht.

Het is de combinatie van drie specifieke kenmerken die deze WTW-unit zo uniek maakt:

1. Ventilatiesysteem D met 2-zonesturing 

De DucoBox Energy is zowel verkrijgbaar in een 1-zone als een 2-zone variant. Door de unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- en nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPB-reductie en een groen A+ energielabel met zich meebrengt. 

Het voordeel van geïntegreerde sturing zit hem in het handige plug & play concept: er is enkel basisbekabeling nodig voor de voeding van de ventilatiebox. Extra elektronica tussen de WTW-unit en een externe klep zijn bij de DucoBox Energy niet nodig. 

 2. Automatische inregeling van de ventilatie-unit 

De automatische inregeling, waarbij de meet- en regeltechniek gestoeld is op de principes van inregeling op constante druk, biedt steeds een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing van 50% op de inregeltijd voor de installateur. 

3. Akoestisch comfort door stilste toevoergeluid

Ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy als het stilste Systeem D van Europa kan worden beschouwd (55 dB bij 325 m³/u).

Omdat alle aangevoerde lucht mechanisch wordt aangevoerd en gefilterd voorkomt u dat er geen stof, pollen of huisstofmijt de woning binnenkomt.

Het spreekt echter wel voor zich dat de filters regelmatig vervangen moeten worden. Je hoeft trouwens niet zelf te gokken wanneer dat nodig is: het ventilatiesysteem geeft aan wanneer de filters aan een vervangbeurt toe zijn.

Een speciale enthalpiewisselaar kan bovendien ook het vocht recupereren zodat ook de luchtvochtigheid van alle ruimtes optimaal blijft.

 

Omni-Term PRO

Aanmelden

Bestel online tot 17u,

volgende leveringsdag geleverd! 

Real-time voorraad op pro.omniterm.be

Ontdek de grote en accurate beschikbaarheid van de Omni-Term voorraad op pro.omniterm.be!

Real-time voorraad op pro.omniterm.be Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zoeken nieuwe collega's! 

Klik hier en ontdek er alles over 

Word jij onze nieuwe collega? Lees meer

Unieke integratie met installatie-software-pakketten

Omni-Term Pro heeft een unieke link met Plenion, Cafca, Handsoft, Robaws, Simpla en Visma-Bouwsoft.

Gebruikt u een ander software-pakket?

Contacteer ons om de mogelijkheden te kennen.

  

 

 

Simpla

Visma Bouwsoft groot