Nieuws

< Terug naar overzicht

Bij ATAG VERWARMING leiden alle wegen naar CO2-neutrale warmteoplossingen

ATAG Verwarming is al sinds 1948 thuis in energie en heeft doorheen zijn bestaan meerdere veranderingen op de energiemarkt meegemaakt, maar geen grotere dan nu het geval is. Volgens ATAG Verwarming zijn er meerdere wegen die leiden naar het verwarmen zonder aardgas, maar kan de juiste route enkel in onderling overleg bepaald worden. De samenwerking tussen energievormen is daarbij cruciaal. ATAG Verwarming maakt op dat vlak geen vooringenomen keuze qua energiedrager en techniek, maar wil simpelweg een maximale reductie van de CO2-uitstoot tegen minimale kosten. De hybride warmtepomp zal daarbij een belangrijke rol spelen.BEHOUD VAN COMFORT

ATAG Verwarming gelooft in het principe ‘van product naar energiesystemen’, waarbinnen diverse energievormen samenwerken en gecombineerd worden. Een CV-ketel als product, een combinatie van CV-ketel en zon met laag temperatuur verwarming (A.L.E.C.) naar bijvoorbeeld een warmtepomp, al dan niet hybride. Zo worden energiesystemen verbonden, waarbij de gebruikte energie efficiënt en zuinig wordt ingezet. Dat alles met behoud van comfort.

 

 

ATAG ENERGION M

Stilste in zijn klasse

De ATAG Energion M warmtepompen maken gebruik van warmte uit de lucht en kunnen energiezuinig verwarmen, warm water leveren en (optioneel) koelen, met en zonder gas. De lucht-water warmteoplossingen zijn een logische stap naar duurzaam verwarmen. Als stilste in zijn klasse, dankzij een hoog rendement en weinig geluid, biedt hij een duurzame oplossing voor elke leefomgeving. De warmtepomp is in diverse samenstellingen beschikbaar: verdeeld in all-electric of hybride en variërend van hybride systemen tot standalone lucht-water warmtepompen met geïntegreerde boilers voor warm water.

Toegankelijk en energiezuinig

Hybride warmtepompen spelen een belangrijke rol in de energietransitie van de bestaande bouw en zijn de tussenoplossing voor het volledig overgaan naar all-electric. De ATAG Energion M Hybrid is de toegankelijke én energiezuinige warmtepomp.

All-Electric

Voor een aantal ATAG Energion warmtepompen is geen aardgasaansluiting nodig. De zogenaamde all-electric uitvoeringen zijn door de compacte afmetingen gemakkelijk te plaatsen. Ze worden vooral toegepast in nieuwbouwwoningen, in tegenstelling tot hybride warmtepompen die vooral in bestaande woningen gebruikt worden. De all-electric alternatieven vallen te vergelijken met de hybride versies, maar ze werken volledig op elektriciteit.

 

 

ATAGZONE PLATFORM

Het ATAGzone platform verbindt de CV-ketel, de warmtepomp, de (meng)groepenregeling en kamerthermostaat met elkaar. Het platform verbindt ook met de wereld van domotica via Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Home. De gebruiker heeft met andere woorden overal en altijd totale controle over zijn of haar woning via een tablet, pc en/of smartphone. Zoneregeling is daarbij eenvoudig te installeren, regelen en gebruiken.

 

 

Informatie:

Sanilec. Nieuwe producten: Atag Verwarming CO2-neutraal [Webpagina]. Geraadpleegd op 15 april 2019.
http://sanilec.pmg.be/nl/companycorner/37731836/T19008I0012CLBL/atag-verwarming-c02-neutraal?kw=atag

< Terug naar overzicht

Omni-Term Pro

Aanmelden

Bestel online tot 17u,

volgende leveringsdag geleverd! 

Omni-Term helpt u om uw oude pomp te vervangen

Bepaal hier een nieuwe pomp aan de hand van de gegevens van een oude pomp!

Omni-Term helpt u om uw oude pomp te vervangen

Unieke integratie met installatie-software-pakketten

Omni-Term Pro heeft een unieke link met Plenion, Cafca en Handsoft.

Gebruikt u een ander software-pakket?

Contacteer ons om de mogelijkheden te kennen.